Mirović: Infrastruktura u funkciji privrednog razvoja

Izvor: RTS, 08.Feb.2019, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Infrastruktura u funkciji privrednog razvoja

U 2019. godini u Vojvodini će se nastaviti infrastrukturni projekti u lokalnim samoupravama ali i projekti koji imaju širi, pa i nacionalni karakter, rekao je za RTS predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović.
Igor Mirović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da je završen veliki broj industrijskih zona u koje dolaze investitori, a kao primere je naveo Kulu, Plandište i Pančevo, za koje je rekao da se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << očekuje velika investicija iz Nemačke.

Predsednik Vlade Vojvodine ističe da se radi infrastruktura u funkciji privrednog razvoja i da se nastavljaju i podsticaji privrednicima.
Kada je reč o saobraćajnici Novi Sad – Ruma, Mirović kaže da se Vlada Vojvodine srčano bori da taj posao uđe u prioritet Vlade Srbije jer je ona ta koja bi trebalo to da realizuje.
Dodaje da su završene sve etape u projektovanju, da za tri od četiri deonice postoje lokacijski uslovi.
Vlada je zatražila ponude od dve kompanije, rekao je Mirović precizirajući da je reč o kineskoj i mađarskoj kompaniji.
Igor Mirović je najavio i usvajanje deklaracije o ekologiji ističući kao njen cilj ukazivanje na probleme i motivisanje opština da spreme projekte i rešavaju probleme.
Kako kaže, trebalo bi da se obavežu gradovi da u narednih 10 ili 15 godina uvode električna vozila u javni saobraćaj ali i mnogo toga drugog.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uskoro velika nemačka investicija u Pančevu, Kinezi i Mađari zainteresovani za put Novi Sad - Ruma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2019

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas da će u 2019. godini u Vojvodini biti nastavljeni infrastrukturni projekti u lokalnim samoupravama, ali i projekti koji imaju širi, pa i nacionalni karakter...On je u Dnevniku RTS-a naveo da je završen veliki broj industrijskih zona u koje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.