Mironosice iz Beča

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jul.2018, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mironosice iz Beča

Kolo srpskih sestara u Beču, koje je osnovano neposredno posle Vaskrsa, proslavilo je svoju slavu čime je zvanično otpočelo rad.

Na praznik rođenja svetog Jovana Krstitelja i preteče Gospodnjeg, episkop austrijsko-švajcarski Andrej služio je liturgiju u hramu Svetog Save u Beču, a sutradan, u šestu nedelju po Duhovima, vladika Andrej je posle liturgije u Sabornom hramu osveštao slavski kolač Kola srpskih sestara.

Tim činom je Kolo srpskih sestara pri hramu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Svetog Save u Beču zvanično otpočelo rad.

Sestre su ovom prilikom pripremile bogatu trpezu i pozvale sav narod okupljen na posluženje.

Tim povodom, starešina hrama Svetog Save, protojerej-stavrofor Nenad Mihajlović u pozdravnom govoru poželeo je sestrama da imaju onu veru i radost koju su imale žene Mironosice kada su videle Gospoda i da vaskrsna radost bude i njima snaga i putokaz kako će da služe svojoj Crkvi na slavu Božju i na radost svih.

On je naročito pozdravio protinicu Marijanu, majku episkopa Andreja, čije je prisustvo ovom slavlju poseban blagoslov za članice Kola, istakavši je kao uzor nesebičnog služenja Gospodu u porodici, parohijskoj zajednici i crkvi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.