Mirko Kovač zai Ivana Čolovića i scenariste Dobre žene

Izvor: Blic, 08.Sep.2017, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mirko Kovač" zai Ivana Čolovića i scenariste "Dobre žene"

Nagrada "Mirko Kovač" i ove godine je dodeljena u četiri ravnopravne kategorije: za najbolji roman, za najbolju knjigu eseja ili publicističku knjigu, za najbolji filmski scenario i za najbolje delo mladog autora za dela objavljena ili prvi put prikazana na području Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Žiri u sastavu Vlaho Bogišić (predsednik), Predrag Antonijević, Enver Kazaz, Borka Pavićević i Dragan Radulović odabrali su dobitnike nagrada koje se sastoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od novčanog dela za svaku kategoriju (5.000 evra) i povelje.

Za najbolje delo mladog autora nagrađena je Hana Jušić za "Ne gledaj mi u pjat", dok je za knjigu eseja "Smrt na Kosovu polju. Istorija kosovskog mita", u izdanju XX veka iz Beograda,nagrađen Ivan Čolović.

Za najbolji scenario nagrađeni su Mirjana Karanović, Stevan Filipović i Darko Lungulov, autori scenarija za film "Dobra žena", a za najbolji roman nagradu je dobio Damir Ovčina za "Kad sam bio hodža" u izdanju Buybooka iz Sarajeva.

Dosadašnji dobitnici nagrade "Mirko Kovač" u kategoriji za najbolje delo mladog autora su Dragan Markovina i Vladimir Tabašević, za najbolji scenario Vuk Ršumović i Ivona Juka, za najbolju knjigu eseja Svetlana Slapšak i Ivan Lovrenović, te za najbolji roman Oto Horvat i Slobodan Šnajder.

Nagrade će svečano biti uručene 7. oktobra na četvrtim Danima Mirka Kovača koji se održavaju od 5. do 8. oktobra u Rovinju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.