Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jun.2016, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirjanić obećao podsticaj za mljekare u narednim danima

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić izjavio je da će Vlada Srpske u narednim danima izmiriti sve obaveza iz prošle godine prema mljekarima i početi isplatu dijela podsticaja proizvođačima mlijeka za ovu godinu.

Mirjanić je naveo da se mljekarima duguje podsticaj za proizvodnju mlijeka samo za decembar prošle godine i da Vlada Srpske čini sve da izvrši svoju obavezu.

"Nadam se da mljekari u Srpskoj razumiju situaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i da kašnjenje neće uticati na proces proizvodnje mlijeka" rekao je Mirjanić, koji je sa načelnikom Modriče Mladenom Krekićem posjetio farmu krava "MK kompani", vlasnika Riste Kuzmanovića iz Borovog Polja kod Modriče.

Mirjanić je naglasio da Vlada Republike Srpske i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede podržavaju stočarstvo, posebno farmere kojima je uzgoj stoke i proizvodnja mlijeka profesija.

"Farma `MK kompani` najveća je na području Modriče i među 74 je u Republici Srpskoj registrovanih za izvoz mlijeka u EU", podsjetio je Mirjanić i napomenuo da se na ovim farmama, koje imaju ukupno 11.000 visokoproduktivnih grla, proizvodi mlijeko kvaliteta koji zadovoljava standarde EU.

On je rekao da u Republici Srpskoj raste broj profesionalnih farmera koji zasnivaju interes na proizvodnji mlijeka, zapošljavaju veliki broj radnika i uz primjenu savremenih tehnologija uzgoja stoke ispunjavaju visoke, evropske standarde kvaliteta mlijeka.

"Vlada Republike Srpske podržava 5.280 farmera, od kojih je naveći broj sa pet i više grla", rekao je Mirjanić i naveo da konstantno raste broj farmi čija je proizvodna orijentacija proizvodnja mlijeka, podmlatka, mesa i stajnjaka.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.