Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirjani Karanović nagrada "Osvajanje slobode"

BEOGRAD - Glumica Mirjana Karanović ovogodišnja je dobitnica nagrade "Osvajanje slobode" koju tradicionalno dodeljuje fond "Maja Maršićević Tasić". Nagradu, koju čine skulptura vajara Mrđana Bajića i plaketa, na svečanosti u Skupštini Beograda uručila joj je večeras predsednica žirija i prošlogodišnja pobednica glavna urednica produkcijske grupe "Mreža" Lila Radonjić.

Karanovićka je kazala da se od malena divila hrabrosti ljudi koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su zanemarivali lične potrebe i borili se za druge, dodajući da za nju dobijena nagrada znači da je zvanično postala borac za slobodu.

"Razmišljajući o slobodi pitala sam se gde prestaje moja sloboda a počinje tuđa i shvatila sam da je prostor apsolutne slobode onaj koji se nalazi u našim glavama", poručila je ona.

U ime Upravnog odbora Fonda gostima se obratio Goran Svilanović koji je rekao da je ideja osnivača fonda bila da budu ohrabrene žene "koje nisu više spremne da budu u senci uspešnih muškaraca".

"Boreći se za sebe, svaka od vas čini dobro za našu zemlju", poručio je Svilanović dosadašnjim dobitnicama nagrade namenjene hrabrim ženama.

Dosadašnje dobitnice nagrade su i direktorka Programa Građanski pakt za jugoistočnu Evropu Hedvig Morvai Horvat, direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju Borka Pavićević, Ružica Đinđić, dramaturg Biljana Srbljanović, urednica fotografije nedeljnika "Vreme" Goranka Matić i novinarka Olja Bećković.

Fond "Maja Maršićević Tasić" osnovan je 2001. godine sa idejom očuvanja uspomene na ženu koja je osvajala slobodu i da promoviše napore svih žena koje to čine.

Svake godine, na dan izbora održanih 24. septembra 2000. godine, ta nagrada dodeljuje se ženi koja je svojim radom doprinela razvoju ljudskih prava, demokratije, pravne države i tolerancije u društvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mirjani Karanović nagrada "Osvajanje slobode"

Izvor: Mondo, 24.Sep.2008

Glumici Mirjani Karanović je uručena nagrada 'Osvajanje slobode' koju za afirmaciju principa ljudskih prava, pravne države, demokratije i tolerancije u politièkoj komunikaciji dodeljuje Fond 'Maja Maršićević-Tasić'.

Nastavak na Mondo...

Mirjani Karanović uručena nagrada "Osvajanje slobode"

Izvor: Blic, 24.Sep.2008

Glumici Mirjani Karanović sinoć je dodeljena nagrada „Osvajanje slobode", fonda „Maja Maršićević Tasić" u Starom dvoru. Nagrada se dodeljuje ženi koja je svojim radom doprinela razvoju ljudskih prava, pravne države, demokratije i tolerancije u društvu, a Mirjana Karanović je osma...

Nastavak na Blic...

Mirjani Karanović statua za hrabrost

Izvor: Blic, 25.Sep.2008, 12:37

Glumici Mirjani Karanović sinoć je dodeljena nagrada „Osvajanje slobode", fonda „Maja Maršićević Tasić" u Starom dvoru. Nagrada se dodeljuje ženi koja je svojim radom doprinela razvoju ljudskih prava, pravne države, demokratije i tolerancije u društvu, a Mirjana Karanović je osma...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.