Mirjana Karanović dobija nagradu

Izvor: RTS, 06.Mar.2011, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirjana Karanović dobija nagradu

Glumici Mirjani Karanović danas će, na svečanosti u Narodnom pozorištu, biti uručena nagrada "Žanka Stokić".

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, glumici Mirjani Karanović danas će  biti uručena nagrada "Žanka Stokić".

U obrazloženju žirija navedeno je da je Karanovićeva svojim glumačkim umećem i nespornom sveukupnom harzimom, u potpunosti zaslužila priznanje koje nosi ime najmarkantnije glumice prve polovine prošlog veka.

Žiri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << smatra da je Karanovićeva "izgradila svoju umetničku karijeru otelovljujući likove žena sa margine društva, a iz centra života, iz središta žive stvarnosti, bez kojih se više ne može zamisliti novija istorija našeg pozorišta i filma".

Tokom gotovo tri decenije Karanovićeva je odigrala oko 70 uloga u filmu i televizijskim serijama i dobitnik je gotovo svih najznačajnijih glumačkih nagrada i priznanja u zemlji i inostranstvu.

Žiri, u sastavu: glumica Mira Stupica (predsednik), glavni i odgovorni urednik "Večernjih novosti" Manojlo Vukotić, upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Božidar Đurović, dramski pisac Dušan Kovačević i prošlogodišnji laureat Dara Džokić, jednoglasno je doneo odluku o ovogodišnjem laureatu.

Nagradu "Žanka Stokić" osmi put dodeljuju Narodno pozorište u Beogradu i "Večernje novosti" za glumačku ličnost koja je obeležila pozorišni i filmski život Srbije svojom stvaralačkom zrelošću i bogatstvom glumačkog izraza.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.