Mirdita, laku noć - performans u organizaciji omladine DSS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2022, 15:49

Mirdita, laku noć - performans u organizaciji omladine DSS

Omladina Demokratske stranke performansom "Mirdita, laku noć", iskazala je protivljenje održavanju festivala "Mirdita, dobar dan", koji danas počinje u Beogradu.

Ispred ulaza u prostor "Endžio haba" u Dobračinoj ulici, gde će večeras biti otvaren festival, grupa mladih DS S-a postavila je desetak manjih plakata, sa porukama "Dobrodošli - Aleja negovanja srpske kulture na KiM" i "Festival Mirdita, laku noć", kao i dvadesetak ruža.

Na ostalim plakatima naslovljenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa "'Kosovska' kultura" nalaze se fotografije martovskog pogroma Srba 2004. godine na KiM.

Fotografije prikazuju paljenje i rušenje srpskih manastira, kao i kasnije oskrnavljeno groblje i kuće sa grafitima takozvane OVK, dok jedan plakat prikazuje pevačicu Azizi iz spota snimljenog u srušenoj crkvi Svetog Nikole u Prištini.

Članovi Omladine DS S-a razvili su i veliki transparent sa porukom "Kosovo je Srbija".

Predsednik Omladine DS S Dušan Stevanović rekao je da su izveli performans, jer je cilj festivala "Mirdita, dobar dan", kaže, promovisanje "lažne i nepostojeće kosovske kulture".

"Zato smo napravili naš festival, čiji je cilj da pokaže aleju negovanja srpske kulture na Kosovu i Metohiji, i na koji način su Srbi bili učesnici te takozvane kosovske kulture", rekao je Stevanović.

Prema njegovim rečima, organizacije i pojedinici koji žele da na perfidan način prikazuju secesionističke namere, ne bi trebalo da imaju dozvolu za ulazak u centralnu Srbiju, "a kamoli za organizovanje festivala".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.