Izvor: B92, 17.Mar.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirčić: SRS samostalno na izbore

Novi Sad -- Srpska radikalna stranke izaći će samostalno na majske izbore na svim nivoima, rekao je funkcioner radikala Milorad Mirčić.

On je dodao da među potencijalnim kasnijim koalicionim partnerima sigurno neće biti Demokratska stranka. "Izlazimo samostalno kao i ranijih godina, a realni su izgledi da ćemo moći da formiramo vladu i u Republici i u Pokrajini, kao i da ćemo ponovo pobediti u Novom Sadu i bar polovini vojvođanskih opština", kazao je on na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za novinare u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, SRS neće sklapati nikakve saveze sa Demokratskom strankom jer je njena politika, kako je naveo, "pogubna po Srbiju".

"Boris Tadić je za svoju pobedu na predsedničkim izborima od strane Zapada nagrađen oduzimanjem Kosova, a ukoliko bi tzv. proevropska opcija ponovo odnela prevagu, možda bi nam uzeli i Rašku oblast ili Vojvodinu", rekao je Mirčić.

On je optužio DS i za "autonomaštvo", smatrajući da je jučerašnji potpis o zajedničkom predizbornom nastupu te stranke i G17 plus "nastavak politike tandema Ivana Dulić-Marković i Bojan Pajtić, čiji je cilj da se, prvom pogodnom prilikom, Vojvodina otcepi od Srbije".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.