Mir, mir, mir, niko nije kriv... Tajna služba zataškava Bajdenovu kokainsku aferu

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 17:25

Mir, mir, mir, niko nije kriv... Tajna služba zataškava Bajdenovu kokainsku aferu

Besni republikanci su saopštili da sumnjaju da će Tajna služba zatvoriti istragu o kokainu u Beloj kući bez pronalaženja osumnjičenih.

Poslanik Tim Buršet rekao je da su agenti 'upravo odlučili da je to samo neki vikend posetitelj'.

"To je lažno", dodao je, 'To je najsmešnija stvar koju sam ikada video u životu'.

Njegovi komentari su usledili nakon što je Tajna služba obavestila članove Kongresa, 11 dana nakon otkrića o kokainu u Beloj kući.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Bez ikakvih direktnih odgovora od USSS-a ili Bajdenove administracije o otkriću kokaina sa skoro dve nedelje da se ispita stvar, članovi Kongresa su izašli sa zahtevom za odgovore.

Direktor CBP-a iz Trampove ere i dugogodišnji agent FBI-ja Mark Morgan rekao je prošle nedelje za Dejli mejl da je slučaj "jednostavan" i da može da se reši za 30 minuta.

Morgan i predstavnik Buršet su primetili da svuda postoje kamere sa tehnologijom prepoznavanja lica koje bi mogle da daju odgovore ko je doneo kokain u Belu kuću.

Malo je verovatno da će republikanski članovi Kongresa biti zadovoljni što će USSS zatvoriti istragu, a da ne otkrije ko je odgovoran za unošenje nedozvoljene droge u Zapadno krilo Bele kuće.

Supstanca je pronađena u nedelju, 2. jula, što je dovelo do evakuacije iz Bele kuće dok su predsednik Džo Bajden i njegova porodica bili u Kemp Dejvidu tokom dugog vikenda.

Sada, 11 dana nakon otkrića, Kongres nije bliže saznanju kako je droga dospela u jedno od najbezbednijih mesta u Americi, a USSS ne planira da pruži bilo kakve konačne odgovore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tajna služba SAD okončala istragu o kokainu u Beloj kući, nema osumnjičenih

Izvor: VOA, 14.Jul.2023, 14:01

Tajna služba Sjedinjenih Država saopštila je u četvrtak da je završila istragu o kokainu pronađenom u Beloj kući da nije mogla da identifikuje osumnjičenog. Kokain je pronađen u jednom ormariću u ulaznoj zoni Zapadnog krila gde posetioci ostavljaju svoje elektronske uređaje i druge stvari...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.