Miodragu Sovilju nagrada Vojvođanske zelene inicijative

Izvor: N1 televizija, 28.Dec.2016, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miodragu Sovilju nagrada Vojvođanske zelene inicijative

Vojvođanska zelena inicijativa i Zelena patrola dodelile su, po deseti put, priznanja za novinarsku i građansku hrabrost i doslednost u oblasti zaštite životne sredine. Novinar N1 Miodrag Sovilj dobitnik je Priznanja za novinarsku hrabrost i doslednost.

U obrazloženju se navodi da je Miodrag Sovilj uvek na pravom mestu u pravo vreme.

"Miodrag nije novinar koji veštački pravi ravnotežu u izveštavanju pomoću izbora sagovornika i činjenica. Argumentacija kojom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << se koristi je u funkciji istine i ljudskih prava. Bez obzira na teme o kojima izveštava on saoseća sa žrtvama. Ima dušu i uvek je nosi sa sobom", dodaje se.

Takav novinar je dragocen kad je u pitanju izveštavanje o ugrožavanju životne sredine i kvaliteta života građana. Veliki broj novinara ne bavi se ekološkim temama, ne zato što nisu atraktivne za medije već zato što izveštavati o ekološkim problemima znači direktno ukazati na korupciju i izvore korupcije, ističe se u saopštenju.

"Miodrag, izveštavajući o ovim temama, izlazi iz zone komfora i rizikuje svoju bezbednost, jer su s druge strane korupcija i interesi političkih i privrednih moćnika. Značaj njegovog novinarskog pristupa je u doslednosti kojom prati teme. On istrajava u traženju odgovora i istine", navodi se.

Primer efikasnog izveštavanja Miodraga Sovilja je izveštavanje o opasnom otpadu, koji je na nezakonit način skladišten u Beloj Crkvi.

Posle njegovog izveštaja firmi EKO – 21 D.O.O., oduzeta je dozvola za sakupljanje i transport opasnog otpada. Ovo je primer kako novinarstvo može da doprinese rešavanju ekoloških problema, zaključili su iz Vojvođanske zelene inicijative i Zelene patrole.

Dobitnici nagrada u drugim oblastima su - Milan Belobabić, predsednik Ekološkog udruženja "Aurora" iz Bele Crkve, Priznanje za građansku hrabrost i doslednost; Gvozden Bosić, priznanje NAJVOLONTER i firma EKO-21 D.O.O iz Alibunara, koja je dobila Priznanje za hrabrost i doslednost u uništavanju životne sredine.

Pogledajte priloge Miodraga Sovilja za koje je dobio ovo priznanje:

Izvor: N1

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novinaru Miodragu Sovilju nagrada Vojvođanske zelene inicijative

Izvor: NoviSad.com, 29.Dec.2016, 10:46

Novosadski novinar Miodrag Sovilj, koji je zaposlen na Televiziji N1, dobitnik je Priznanja za novinarsku hrabrost i doslednost u oblasti zaštite životne sredine, koje po deseti put dodeljuju Vojvođanska zelena inicijativa i Zelena..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.