Miodrag Linta: Sramno je to što premijer Milanović kaže da štiti Srbe

Izvor: Kurir, 04.Dec.2014, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miodrag Linta: Sramno je to što premijer Milanović kaže da štiti Srbe

Srbi u Hrvatskoj nestaju kao narod jer vlada Zorana Milanovića nije učinila ništa u rešavanju njihovih mnogobrojnih problema, rekao je Linta

BEOGRAD - Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta ocenio je sramnom izjavu hrvatskog premijera Zorana Milanovića da Hrvatska mnogo ulaže u srpsko-hrvatske odnose, a pre svega u status srpske zajednice u Hrvatskoj.

- Srbi u Hrvatskoj nestaju kao narod jer vlada Zorana Milanovića nije učinila ništa u rešavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << njihovih mnogobrojnih problema - naveo je Linta. On je kazao da Srbi ne mogu da se zaposle u državnoj upravi, policiji, pravosuđu, prosveti, zdravstvu i drugim javnim službama u Hrvatskoj, da se ne podstiče ekonomski razvoj krajiškog područja i da se Srbima otima njihova zemlja.

Hrvatska odbija da isplati zaostale, a neisplaćene penzije, naknadu štete za uništenu, oštećenu i nestalu imovinu, deviznu i dinarsku štednju- rekao je Linta.

(B. K.)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.