Miodrag Kostić poklonio studentu zemlju

Izvor: Vesti-online.com, 26.Feb.2011, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miodrag Kostić poklonio studentu zemlju

Vlasnik "MK grupe" Miodrag Kostić juče je ponudio partnerstvo studentu Daliboru Jovanoviću (22) tako što mu je dao dva hektara zemlje da bi na njoj proizvodio lubenice. Dogovor je da profit dele napola, a eventualni gubitak na sebe preuzima samo Kostić.

Neobični poklon uručen je tokom Kostićevog predavanja akademcima na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA). Kada ga je mladi student zamolio za savet, Kostić mu je umesto toga ponudio partnerstvo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

"Na fakultetu se svakog četvrtka organizuje tribina 'Kako uspeti u poslu'. Gospodin Kostić nam je pričao o svojim počecima, o tome kako se bavio poljoprivredom, na koji način je uspeo da izgradi uspešnu kompaniju. Pošto se brat i ja bavimo uzgojem lubenica, skupio sam hrabrosti da ga pitam za savet", priča Jovanović, koji još ne može da veruje šta mu se desilo.

"Dvoumio sam se da li uopšte da mu postavim pitanje, ali shvatio sam da mi je ovo retka prilika za tako nešto. Pitao sam ga da li vidi perspektivu u uzgoju lubenica i zamolio za savet kako da razvijem taj posao", kaže student ekonomije.

Međutim, umesto nekog suvoparnog odgovora, Kostić je Daliboru dao poslovnu ponudu! "Nisam mogao da verujem! Ostao sam potpuno zatečen, ali sada kada malo razmislim, verujem da je osetio da imam preduzetnički duh", uzbuđeno priča Jovanović.

On kaže da bi već u ponedeljak neko iz "MK grupe" trebalo da mu javi gde se nalazi zemlja koju će koristiti, kao i kada može da počne da radi na njoj.

Miodrag Kostić istakao je da uspešni privrednik zna da obrazovani, mladi kadrovi predstavljaju najvažniji resurs jedne kompanije.

"Svaki uspešan čovek koga sam upoznao ponovio je da 99 odsto uspeha čini rad, a jedan odsto talenat. Svi drugi putevi su na nivou statističke greške i dobitka na lutriji. Ovom prilikom želeo sam da mladog privrednika rasteretim početnog straha od neuspeha", kazao je Kostić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.