Minjon i Selaković o pravosuđu

Izvor: B92, 13.Mar.2013, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minjon i Selaković o pravosuđu

Beograd -- Predsednik PS SE Žan Klod Minjon zadovoljan dosadašnjim učinkom Ministarstva pravde. To je dokaz da ako nešto iskreno želite, možete to i da ostvarite, kaže on.

On se danas sastao s ministrom pavde i državne uprave Nikolom Selakovićem, koji ga je upoznao s dosadašnjim rezultatima rada i budućim koracima Ministarstva na poboljšanju stanja u pravosudnom sistemu Srbije.

Selaković je na sastanku obavestio Minjona da su obezbeđena finansijska sredstva za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mlade pravnike, koji će otići na praksu i usavršavanje u Evropski sud za ljudska prava u Strazburu, a cilj je da u naredne dve godine Ministarstvo dobije 10 mladih pravnika koji su prošli tu praksu, saopštilo je Ministarstvo pravde.

"Cilj Ministarstva je da pravni sistem postane efikasan, a pravda dostupnija građanima pred domaćim sudovima u Srbiji, kako bi se smanjio broj predstavki naših građana pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu", rekao je ministar.

Selaković je istakao da je Ministarstvo dobilo pozitivno mišljenje Venecijanske komisije o nacrtu predloga o izmenama i dopunama zakona i dodao da je u tim izmenama predviđen i novi vid zaštite prava na suđenje u razumnom roku.

On je informisao predsednika Skupštine Saveta Evrope i da su konačne radne verzije Nacionalne strategije za reformu pravosuđa i za borbu protiv korupcije objavljene i da će u narednom periodu biti organizovane javne rasprave o ovim strategijama, kao i o akcionim planovima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Minjon zadovoljan radom ministarstva pravde

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Mar.2013

BEOGRAD -..Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković sastao se danas sa predsednikom Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Žan Klod Minjonom, koga je upoznao sa dosadašnjim rezultatima rada i budućim koracima Ministarstva na poboljšanju stanja u pravosudnom sištemu Srbije...Minjon je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.