Izvor: Blic, 19.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministrov „savet“

U subotu u noćnim satima pokušano je ubistvo novinara Dejana Anastasijevića. Posle osuda koje su stigle čak iz Saveta Evrope, svoj stav je izneo i ministar za kulturu i medije Dragan Kojadinović. On je osudio napad i zgrozio se u kakvoj zemlji živimo. Ispovedio se da su ranije i njemu pretili, ali je istakao kako je on znao da povede računa o svojoj bezbednosti. U tom smislu dao je i savet kolegi Tanasijeviću (kolega se preziva Anastasijević). On glasi: „Ja, da sam na njegovom mestu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne bih dozvoljavao svom detetu da kući dolazi u tri posle ponoći, ili ne bih stanovao u tom stanu, na Vračaru, ma koliki da je. Taj stan može da se promeni za neki koji je slabijeg kvaliteta, ali koji će biti bezbedniji. Pretpostavljam da, kad je leto, otvori prozore i spava pored otvorenih prozora."

Stoga, ako zateknete na 18. spratu vaše zgrade stan s blindiranim vratima, bodljikavom žicom i puškarnicom, nemojte da se iznenadite. Tu verovatno živi neki novinar koji je samo poslušao savet resornog ministra. A to nije prvi ovakav „savet". Kada je 2. maja 2004. napadnut novinar ispred Legijine kuće, ministar je rekao da vlast ne može da zaštiti novinare i da takvim ljudima ne treba prilaziti blizu, jer se „dogodi da često stradaju ljudi i dobiju batine". Ministar je još poručio da sami treba da vodimo računa o svojoj bezbednosti, a ne da očekujemo da i taj posao uradi neko drugi za nas. Sistem koji on preporučuje funkcioniše po narodskoj - Ko se čuva, i Bog ga čuva. Ima i ona druga narodska - Bože sačuvaj, šta priča ovaj ministar!

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.