Ministri zdravlja zapadnog Balkana o bezbednom putovanju u vreme pandemije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2021, 17:02

Ministri zdravlja zapadnog Balkana o bezbednom putovanju u vreme pandemije

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar učestvovao je danas na sastanku ministara zdravlja u okviru Berlinskog procesa, koji je organizovao nemački ministar zdravlja Jens Špan, a tema je bilo bezbedno putovanje u vreme pandemije.

Lončar je učesnike upoznao sa rezultatima borbe Srbije sa covidom19 i sa aktuelnim merama koje se sprovode u vezi s putovanjima domaćih i stranih građana.

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da je Lončar iskoristio priliku da predstavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << srpski "Zeleni sertifikat", prvi te vrste u regionu.

Skupu, su pored ministara zdravlja država zapadnog Balkana prisustvovale kao posmatrači i njihove kolege iz Francuske, Italije, Velike Britanije i Poljske.

Pored ministra zdravlja Nemačke, na skupu su se obratili i komesar EU za proširenje i susedstvo Oliver Varhelji, Hans Kluge, direktor SZO za Evropu, kao i predstavnici Robert Koh Instituta i Evropskog centra za kontrolu zaraznih bolesti, navode iz ministarstva zdravlja.

Varhelj je pohvalio Srbiju zbog načina na koji se bori protiv korona virusa, naročito za politiku pomoći i donacija vakcina državama i građanima regiona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministar zdravlja na sastanku ministara zdravlja u okviru Berlinskog procesa (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2021

Ministar Lončar je iskoristio ovu priliku da predstavi naš zeleni sertifikat, prvi te vrste u regionu...Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar učestvovao je na sastanku ministara zdravlja u okviru Berlinskog procesa, koji je danas održan u organizaciji nemačkog saveznog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.