Ministri potpisali Protokol o saradnji za bezbednost dece

Izvor: Press, 31.Avg.2018, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri potpisali Protokol o saradnji za bezbednost dece

Beograd -- Ministri prosvete i unutrašnjih poslova potpisali su u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Surčinu Protokol o saradnji na programu "Osnovi bezbednosti dece".
Tanjug, Rade Prelić


Kako je saopšteno, Mladen Šarčević je rekao da Ministarstvo prosvete ima izuzetnu saradnju sa MUP-om kroz programe koji se odnose na bezbednost dece u saobraćaju, na internetu, ali i u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << vezi sa nasiljem u školama.
On je rekao da će se od ove školske godine raditi na sasvim drugačiji način u prvom i petom razredu osnovne škole, kao i u prvom razredu gimnazije. 

"Želim da roditelji osete manje glavobolje, da manje uče sa svojom decom. To će im omogućiti nov plan i program. Čeka nas još mnogo novina u obrazovanju", kazao je on. 

Ministar Stefanović ukazao je da će program koji se ove godine uvodi i za učenike prvog razreda doprineti bezbednijem odrastanju. 

"Mi smo prethodne godine počeli sa obukom uz pomoć 2.400 naših kolega policajaca i, naravno, i uz penzionisane policajce koji su sa nama zajedno radili u četvrtom i šestom razredu da naša deca budu bezbedna u saobraćaju, da saznaju kako da se ponašaju u poplavama, požarima i drugim nepogodama", kazao je Stefanović. 

On je kazao da je prošle godine bilo 50.000 predavanja i da su sada ta predavanja prilagodjena i učenicima prvog razreda koji će, izmedju ostalog, moći da saznaju šta policija radi, kako biti dobar drug i kako sprečiti nasilje. 

Prethodno su učenici imali priliku da upoznaju teme koje su obuhvaćene programom "Osnovi bezbednosti dece".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Početak školske godine – povećan oprez u zonama škola

Izvor: RTS, 01.Sep.2018, 09:29

Gužve će se od ponedeljka preseliti sa auto-puteva i graničnih prelaza na prilaze školama. To mora da podrazumeva veći oprez, ali i pojačane aktivnosti Saobraćajne policije. . Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.