Ministri osudili poruke mržnje sa skupa SRS

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Mar.2015, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri osudili poruke mržnje sa skupa SRS

Ministri Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin osudili su poruke mržnje i nasilja na današnjim skupovima dela opozicije u centru Beograda i poručili da to neće biti tolerisano.

Ministri su na konferenciji za novinare naveli da su sa skupa Srpske radikalne stranke upućivane poruke mržnje i pretnje pre svih premijeru Aleksandru Vučihu povicima "Ustašo!" i "Ubij, zakolji, da Vučić ne postoji!".

Ministar unutrašnjih poslova Stefanović je rekao da policija nije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sprečila održavanje bilo kojeg skupa u Beogradu i da poziv na nasilje i poruke mržnje govore mnogo više o onima koji na njih pozivaju.

"Mi ćemo preduzeti sve iz naše nadležnosti da zaštitimo građane Srbije. Posle održavanja nekih skupova danas i u prethodnom periodu očigledno je da više ne postoji razlika između levice i desnice u političkim stavovima. Nažalost ni jedni ni drugi ne nude dobro građanima. Uglavnom je to politika mržnje, nasilja i pretnji političkim protivnicima", rekao je Stefanović.

On je dodao da je siguran da je većini građana Srbije takvo ponašanje užasno i da Srbija nikada neće podržati takve stavove.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vulin je istakao da je današnji dan trebalo da bude posvećen stradalima u NATO bombardovanju 1999., i da Srbija bude ujedinjena oko toga, a ne da u centru Beograda bude "nekontrolisana mržnja" i skandiranje pristalica SRS predsedniku Vlade Srbije povicima "Ustašo!" i "Ubij, zakolji, da Vučić ne postoji!".

"Da li to treba ikada reći, i da li se to uopšte sme govoriti na dan kada treba da se sećamo žrtava NATO agresije. Danas smo ponovo pokazali ružno lice prema svetu", rekao je Vulin.

On je dodao i da su u centru Beograda napadnuti aktivisti Pokreta socijalista koji su umetničkim programom obeležavali godišnjicu početka NATO bombardovanja.

"Izašli su da iskažu protest protiv NATO agresije i zato su ih napali Srbi, njihovi sugrađani iz srpske radikalne, ili koje već organizacije", rekao je Vulin.

On je upitao koji je to program kojim se rukovode oni koji šalju poruke mržnje, dodavši da za takvo ponašanje nema opravdanja.

"To nisu političke razlike. Molim medije i sve političke stranke, koje su uvek spremni da, i za najmanju sumnju da se neko nasilje dogodilo, to osude, da isto tako osude, ne sumnju na nasilje, nego nasilje i mržnju koju smo gledali na ulicama prestonice, na današnji dan kada smo morali da budemo ujedinjeni i dostojanstveni", rekao je Vulin.

Na pitanje novinara ministru policije da li je SRS bilo zabranjeno održavanje skupa u centru Beograda, Stefanović je odgovorio da im je prvo bila ponuđena alternativna lokacija, ali da se kasnije od toga odustalo.

"Mi smo ponudili alternativu, ne zabranu, da mogu da održe skup na nekoj drugoj lokaciji osim na toj zbog prethodno zakazanih skupova. Kada smo videli da bi to moglo da bude kontraproduktivno odlučili smo da dozvolimo svima održavanje skupova", rekao je Stefanović.

On je dodao i da policija danas nije ometala niti sprečavala održavanje bilo kog skupa i da je vodila računa o bezbednosti svih građana.

Pristalice Srpske radikalne stranke tokom protesta su palili zastave NATO, EU, SAD i Kosova a lider radikala Vojislav Šešelj je pozvao pristalice SRS da "gde god vide NATO vojnike, da ih gađaju kamenjem jajima i trulim paradajzom".

Skup je prekinut zbog paljenja zastave Pokreta socijalista i skrnavljenja platna.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Beograd postiđen mržnjom i divljanjem na skupu SRS

Izvor: Kurir, 24.Mar.2015

Ministar je na vanrednoj konferenciji za novinare u Palati Srbija koju je održao sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, ocenio da je "žalosno" što obeležavanje godišnjice početka bombardovanja u Beogradu nije iskorišćeno za dostojanstveno sećanje na žrtve..BEOGRAD - Ministar...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.