Ministri naručili čarape sa srebrom

Izvor: Vesti-online.com, 09.Okt.2013, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri naručili čarape sa srebrom

Ministarstvo za vanredne situacije Rusije raspisalo je konkurs za kupovinu 63,4 hiljade pari pamučnih čarapa s "nano-česticama" koje imaju antibakterijski efekat. Kako se navodi na sajtu državnih porudžbina, ukupna cena čarapa iznosiće 2,9 miliona rubalja (66 hiljada evra).

Foto: Ilustracija

U skladu s projektnom dokumentacijom, jedan par čarapa trebalo bi da košta 47,3 rublje (1,1 evro).

 

"Muške čarape treba da budu obojene dodatnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tehnološkom operacijom  nanomodificirane tkanine koja sadrži čestice srebra", piše u konkursu. Prijave za konkurs primaće se do 15. oktobra.

 

Ministarstvo je ranije raspisalo konkurs za kupovinu antistresnog sistema "Sensorium" fotelja za opšutanje s "nultom gravitacijom" koje treba da "generišu signale svetla, zvuka i vibracije".

 

Državnim porudžbinama se bave mediji i javnost, ne samo jer su neobične, već i ekstravagantne. Na portalu državnih nabavki neretko se mogu naći pokušaji da se naruče vrhunski luskuzni i skupi automobili, drugi raskošni predmeti, skupoceni suveniri, sve na račun budžeta.

 

Nedavno je u centru pažnje bio konkurs administarcije Krasnojarskog kraja kojim se tražila rekonstrukcija WC-a za činovnike, po ceni od 1,6 miliona rubalja (36.000 evra). Posle skandala, konukrs je povučen. Aprila ove godine administracija Primorskog kraja je na portalu objavila da kupuje žvakaće gume za 17.000 rubalja (390 evra).

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.