Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Jun.2015, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri iz DF i dalje bojkotuju Vladu FBiH

Ministri iz Demokratskog fronta (DF) poručili su da ni ubuduće neće dolaziti na sednice Vlade Federacije BiH (FBiH), te da će i dalje od premijera Fadila Novalića tražiti da ih smeni.

Ministar trgovine Aleksandar Remetić rekao je da većina u federalnom Parlamentu ne postoji zbog nezakonitosti počinjenih pod predsedavanjem Novalića i po naredbama lidera SDA Bakira Izetbegovića, koji je odlučio da DF i zakonit rad Vlade FBiH zameni za "stavljanje šape na preduzeća u državnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << vlasništvu".

"Svi znamo da suština nije u četiri glasa ministara DF-a za tobožnju reformsku agendu. Uredbom su SDA i HDZ državnu imovinu uknjižili na svoje stranačke centrale. Usvojili su je bez DF-a, te na isti način mogu usvojiti i takozvanu reformsku agendu", rekao je Remetić na vanrednoj konferenciji za novinare.

Premijer FBiH Fadil Novalić pozvao je ministre iz DF-a, koji danas nisu prisustvovali sednici Vlade, da se vrate i učestvuju u radu.

Novalić je rekao da je začuđen da u periodu u kojem se moraju pokrenuti reforme,

"u koje se svi zaklinju", ministri DF-a ne prisustvuju tematskoj sednici na kojoj se o tome govorilo.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.