Izvor: Southeast European Times, 26.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri inostranih poslova razgovaraće o zapadnom Balkanu

26/05/2008

BRISEL, Belgija -- Zapadni Balkan je na vrhu dnevnog reda sastanka ministara inostranih poslova EU koji počinje u ponedeljak (26. maja) u Briselu. Ministri će razmotriti događaje u Srbiji i verovatno izraziti podršku formiranju vlade posvećene integraciji u EU koja će voditi Srbiju ka statusu kandidata za prijem u EU. Ministri će takođe razmotriti situaciju na Kosovu i napredak raspoređivanja policijske i pravosudne misije EU (po nazivu EULEKS). Mada će raspoređivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << verovatno biti odloženo za posle 15. juna, krajnjeg roka do kojeg je EU trebalo da preuzme odgovornosti od UN, posmatrači ne očekuju nove informacije o vremenskom okviru.

Takođe u ponedeljak, Brisel je domaćin dvodnevnog parlamentarnog foruma o promovisanju regionalne saradnje u procesu integracije u EU. Prisutnima će se obratiti predsednik Evropskog parlamenta Hans-Gert Potering i komesar za proširenje EU Oli Ren. (Beta, B92, RTRS, Makfaks, Fokus, EUObzerver - 26/05/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.