Ministarstvo za lokalnu samoupravu: U Baču je legitimno promenjena vlast

Izvor: Blic, 21.Dec.2012, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo za lokalnu samoupravu: U Baču je legitimno promenjena vlast

Ministarstvo za regionalnu i lokalnu samoupravu izdalo je saopštenje u kome je konstatovalo da je u opštini Bač na sednici skupštine legitimno promenjena skupštinska većina i izabrano novo rukovodstvo te opštine.

Ministarstvo je utvrdilo da je na sednici održanoj 14. decembra, u čijem je radu učestvovalo 13 odbornika, postojala potrebna većina za rad i da je skupština mogla doneti punovažne odluke.

Na sednici skupštine opštine decembra Demokratska stranka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << (DS) sa svojim partnerima ponovo se vratila na čelo ove lokalne samouprave.

Međutim, kako je juče ta stranka saopštila, Srpska napredna stranka (SNS) u Baču već nekoliko dana sprečava novoizabrane opštinske funkcionere da uđu u zgradu opštine.

Vlada AP Vojvodine juče je izrazila protest povodom najnovijih događaja u skupštini opštine Bač, ističući da je nezapamćeno u novijoj parlamentarnoj istoriji Vojvodine da se na fizički način onemogućava rad i funkcionisanje legalno izabrane vlasti.

Vojvođanska vlada zatražila je od Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva za lokalnu samoupravu i regionalni razvoj da hitno reaguju i da, u skladu sa svojim ovlašćenjima, obezbede zakonitost rada novouspostavljene parlamentarne većine.

Ministarstvo je saopštilo da ono nema "na raspolaganju zakonske mere koje bi moglo preduzeti u cilju uspostavljanja zakonitog funkcionisanja organa opštine Bač, niti je nadležno da ocenjuje protivpravnost postupanja pojedinaca izvršenog u nameri fizičkog ometanja novoizabranih organa u opštini Bač" i pozvalo predsednika opštine i predsednika skupštine opštine da se obrate Ministartvu unutrašnjih poslova.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kalanović: Vlast u Baču promenjena na legitiman način

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2012

NOVI SAD -..Povodom formiranja nove skupštine većine u Baču, oglasilo se i ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave. U dopisu koji je prosleđen predsedniku Vlade Vojvodine, Bojan Pajtiću, a koji je potpisala ministarka Verica Kalanović, navodi se da je sednica Skupštine opštine Bač...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.