Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jul.2017, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo saobraćaja i veza RS demantovalo da je postignut dogovor o transportnoj zajednici

BANJALUKA - Informacija koja se pojavila u pojedinim medijima, a u kojoj se navodi da se Vlada Republike Srpske predomislila i dala saglasnost na Sporazum o transportnoj zajednici zemalja jugostične Evrope je netačna i nema za cilj istinito i pravovremeno informisanje javnosti.

Vlada Republike Srpske je na danas održanoj sjednici, nakon koje je i održana pres konferencija ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Neđe Trninića, usvojila Zaključke u kojima je precizirala >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sve razloge zbog kojih smatra da  uslovi iz predmetnog sporazuma nisu prihvatljivi za Republiku Srpsku prije ulaska u Evropsku uniju.

Ovi Zaključci biće upućeni Savjetu ministara u toku sutrašnjeg dana, kako bi što prije došlo do usaglašavanja teksta ovog Sporazuma. Ponavljamo, Vlada Republike Srpske ni u jednom trenutnku nije bila protiv potpisivanja ovog Sporazuma, nego su se primjedbe odnosile isključivo na uslove i obaveze iz Sporazuma koje Republika Srpka i Bosna i Hercegovina u ovom momentu nisu sposobne preuzeti.

Podsjetimo ranije je RTRS objavio da je potvrđeno da će u definisanju stavova BiH, koji će biti prezentovani u okviru Sekretarijata Transportne zajednice, učestvovati tri nadležna ministarstva - Republike Srpske, Savjeta ministara BiH i Federacije BiH.

Tako usaglašene i definisane stavove naizmjenčno će prezentovati i zastupati nadležni ministri Republike Srpske, Savjeta ministara i Federacije BiH.

Nakon objave da je postignut dogovor, iskazana je konstruktivnost svih aktera kao i opredijeljenost za dalje evrointegracijske procese.

Ovo je uslovno - zaštitni mehanizam rečeno je za RTRS u Vladi Republike Srpske.

Ranije danas Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić poručio je da Republika Srpska nije opstruisala ulazak BiH u transportnu zajednicu, te da nije kriva za blokadu.

Vezane vijesti: Vlada RS (ne) blokira sporazum o saobraćajnom povezivanju

Crveno svjetlo Savjeta ministara za transportnu zajednicu zemalja regiona

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Crnadak: Bez pismenog obrazloženja Vlade RS ništa od sporazuma u Trstu

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jul.2017

BANJALUKA – Ako je tačna informacija koju su Nezavisne večeras objavile na svom portalu da Vlada RS demantuje da je postignut dogovor o transportnoj zajednici, onda ministri iz RS u Trstu neće podržati sporazum, rekao je Nezavisnim Igor Crnadak, ministar spoljnih poslova BiH...„Ako je ovo tačno,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.