Ministarstvo saobraćaja Srbije: Pojačane kontrole na rekama tokom celog leta

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jul.2019, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo saobraćaja Srbije: Pojačane kontrole na rekama tokom celog leta

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije saopštilo je danas da će pojačati kontrolu plovila na rekama do kraja sezone kako bi povećali bezbednost ljudi tokom plovidbe.

Pomoćnik ministarke za vodni saobraćaj i bezbednost plovidbe Veljko Kovačević rekao je, kako se navodi, da je tokom prošle godine inspekcija podnela više od 100 prekršajnih prijava protiv učesnika u plovidbi, a kazne su od 10.000 do 100.000 dinara.

Dodao je da učesnici >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u plovidbi prave najčešće prekršaje zbog korišćenja čamaca koji nemaju dozvole o tehničkoj ispravnosti, upravljanja čamcem bez dozvole za plovidbu ili nedostatka potrebne opreme.

"Zbog toga smo odlučili da se svake godine pred početak i u jeku nautičke sezone pojačaju kontrole plovila", objasnio je Kovačević i dodao da je jedna od takvih kontrola sprovedena i danas, na Dunavu i Savi u Beogradu.

Prema podacima Lučke kapetanije Beograda u glavnom gradu je registrovano oko 3.800 čamaca.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.