Ministarstvo prosvjete: Završni ispit počeo na vrijeme i bez problema

Izvor: SandzakPress.net, 27.Jun.2022, 13:16

Ministarstvo prosvjete: Završni ispit počeo na vrijeme i bez problema

Završni ispit za učenike osmih razreda počeo je danas u 522 škole širom Srbije na vreme i bez problema, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Ministar prosvete Branko Ružić, kako se navodi u saopštenju, obišao je jutros učenike Osnovne škole „Ujedinjene nacije“ u Beogradu i poručio da su preduzete sve mere da se završni ispit, koji je počeo danas rešavanjem testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, odvija bez problema. Završni ispit se sprovodi u >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << skladu sa operativnim planovima koje su zajedno, u cilju nesmetanog odvijanja ispita, pripremili Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo unutrašnjih poslova i polaže ga više od 65.000 osmaka. Testovi koji su štampani na srpskom, ali i na jezicima osam nacionalnih manjina su tokom vikenda bezbedno distribuirani školama, a rešenja testa biće objavljena na internet stranici ministarstva po njegovom završetku. Završni ispit polaže se u 522 od 1.260 škola, kako je odlučila Republička upisna komisija iz bezbednosnih razloga zbog mogućih dojava o bombama. Đaci će u utorak polagati test iz matematike, a u sredu kombinovani test. The post Ministarstvo prosvjete: Završni ispit počeo na vrijeme i bez problema appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ružiću zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju

Izvor: Danas, 27.Jun.2022

Prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić saopštio je da mu je danas zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju, iako je uredno i blagovremeno bio najavljen u skladu sa svim procedurama i dogovorima, gde je trebalo da prisustvuje Danu Univerziteta u Prištini...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.