Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2024, 13:13

Ministarstvo prosvete preporučilo visokoškolskim ustanovama da ne povećavaju školarine

Uvažavajući autonomiju visokoškolskih ustanova zagarantovanu Ustavom i Zakonom o visokom obrazovanju, Ministarstvo prosvete pozvalo je visokoškolske ustanove, koje su donele ili su u postupku donošenja odluke o povećanju školarina za samofinansirajuće studente, da još jednom preispitaju opravdanost povećanja iznosa školarina za narednu školsku godinu. Ovu preporuku Ministarstvo je uputilo na zahtev Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS) i Studentske konferencije akademija strukovnih studija i visokih škola (SKASSS), a u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo prosvete pozvalo fakultete da preispitaju opravdanost većih školarina

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Feb.2024

Ministarstvo prosvete pozvalo je danas visokoškolske ustanove da pre nego što donesu odluke, još jednom preispitaju opravdanost povećanja iznosa školarina za narednu školsku godinu za samofinansirajuće studente.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Ministarstvo prosvete preporučilo visokoškolskim ustanovama da ne povećavaju školarine

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 27.Feb.2024

SRBIJA – Uvažavajući autonomiju visokoškolskih ustanova zagarantovanu Ustavom i Zakonom o visokom obrazovanju, Ministarstvo prosvete pozvalo je visokoškolske ustanove, koje su donele ili su u postupku donošenja odluke o povećanju školarina za samofinansirajuće studente, da još jednom preispitaju...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.