Ministarstvo prosvete: Mićin doktorat uopšte ne postoji

Izvor: Radio 021, 27.Avg.2014, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo prosvete: Mićin doktorat uopšte ne postoji

Ministarstvo prosvete reagovalo je na vest da je doktorat Miće Jovanovića autentičan i navelo kako "nikada nisu proveravali autentičnost doktorata Jovanovića na Londonskoj školi ekonomije, jer taj doktorat uopšte ne postoji".

Rektor Megatrend univerziteta Slobodan Pajović je juče izjavio da je "inspekcija utvrdila autentičnost doktorata koji nikada nije bio stavljen u pravni promet te je irelevantan za položaj, status i dalju karijeru Jovanovića". On je istakao da Mića Jovanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << više ne radi na Megatrendu već da ima novo radno mesto u "Infinity Aviation", ne navodeći o kakvom se poslu radi. Pajović je kazao da je Jovanović i dalje jedini vlasnik Megatrenda i dodao da se taj univerzitet ne prodaje.

Iz Ministarstva prosvete ne poriču da su slali inspekciju na Megatrend, ali podvlače da se ona uopšte nije bavila doktorskim radovima i plagijatima.

"Rektor Slobodan Pajović ne govori istinu. Prosvetna inspekcija čak nema ni ovlašćenje da proverava da li je nečiji doktorski rad autentičan ili nije. Uostalom, Ministarstvo prosvete nikada se nije bavilo autentičnošću doktorskog rada Miće Jovanovića, jer taj doktorski rad ne postoji. U bazi podataka Londonske škole ekonomije i političkih nauka ne postoji doktorska teza rektora Jovanovića, ni podaci da je on tamo registrovan kao student doktorskih studija", kažu u Ministarstvu prosvete.

Prosvetna inspekcija na Megatrendu je obavila vanrednu kontrolu Univerziteta i utvrdila više nepravilnosti koje se između ostalog tiču izbora u zvanja nastavnika i dozvola za rad, a izveštaj o tome trebalo bi da bude objavljen narednih dana.

Članovi komisije ni ne znaju da su u komisiji

Megatrend je formirao novu komisiju za preispitivanje doktorata ministra Nebojše Stefanovića, koja ima rok od mesec dana da proveri da li je taj rad plagijat. Nju bi trebalo da čine isključivo stručnjaci sa državnih fakulteta, ali birao ih je sam Megatrend. Međutim, neki od članova komisije ni ne znaju da su izabrani.

"Evo prvi put od vas čujem da je oformljena takva komisija. Niko me nije zvao povodom toga. Prvo moram da vidim o čemu se radi i ko su ostali članovi, pa ću odlučiti da li pristajem", rekao je Ivan Radosavljević, profesor sa FPN-a u Beogradu, koga je rektor Pajović predstavio kao jednog od članova komisije.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.