Ministarstvo prosvete: Do sada se za malu maturu izjasnilo 16. ...

Izvor: Beta, 09.Dec.2022, 10:43

Ministarstvo prosvete: Do sada se za malu maturu izjasnilo 16. ...

Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić izjavio je da se do sada 16.600 učenika izjasnilo koji će predmet polagati kao treći test na završnom ispitu i da je većina učenika izabrala da polaže biologiju."Do sada se prijavilo 16.600 učenika, što je oko 26 odsto generacije, a 14.500 se prijavilo elektronskim putem", rekao je Pašić za TV Pink.Od prijavljenih, 35 odsto je izabralo biologiju, 28 odsto geografiju, 17 odsto istoriju, 10 odsto hemiju i devet odsto fiziku.Učenici koji 2023. godine završavaju osmi razred, treba da se od 1. do 30. decembra izjasne koji će test, od pet ponudjenih predmeta - biologija, geografija, istorija, fizika ili hemija, raditi kao treći test na završnom ispitu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pomoćnik ministra: Za sada većina učenika izabrala biologiju na maloj maturi

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Dec.2022

Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić izjavio je da se do sada 16.600 učenika izjasnilo koji će predmet polagati kao treći test na završnom ispitu i da je većina učenika izabrala da polaže biologiju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.