Ministarstvo prihvatilo predlog AKS

Izvor: B92, 22.Okt.2014, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo prihvatilo predlog AKS

Ministarstvo pravde prihvatilo je predlog Advokatske komore Srbije (AKS) da se razgovori nastave na javnom sastanku.

Na sastanku bi advokaturu predstavljao upravni odbor AKS, na čelu sa predsednikom i predsednici komora u sastavu AKS u delegaciji koju sama advokatura organizuje i ovlasti.

Ministarstvo u saopštenju precizira da je spremno da već sutra bude održan sastanak, uz prisustvo zainteresovanih medija.

Ministarstvo je, takođe, izrazilo zadovoljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog nepodeljenog stava svih regionalnih advokatskih komora, koje su, kako se navodi, prepoznale jasnu nameru Ministarstva pravde da deluje u pravcu rešavanja aktuelnih problema, nastavkom razgovora ovlašćenih predstavnika advokature i ministarstva.

"Celokupna situacija nameće da, format sastanka, mesto i vreme nisu odlučujuće kategorije, već je isključivo bitan kvalitetan dogovor ovlašćenih predstavnika advokature i ministarstva u interesu građana, advokata i države Srbije", napominje su saopštenju.

Pregovori ministarstva pravde i advokature prekinuti su pre desetak dana nakon pojedinih nesuglasica oko predloga i dogovora predstavnika jedne i druge strane.

Beogradski advokari štrajkuju od 10. septembra, a kolege iz cele Srbije pridružili su im se nedelju dana kasnije, 17. septembra.

Ko je lobirao da se formiranjem nove profesije, notara, uzme veliki kolač iz državne kase, upitao je predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević u emisiji "Kažiprst" na TV B92 poručivši da se advokatura probudila.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.