Ministarstvo pravde osudilo napad na advokaticu Enike Veg u novosadskom sudu

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Sep.2018, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo pravde osudilo napad na advokaticu Enike Veg u novosadskom sudu

Ministarstvo pravde Srbije osudilo je danas napad na advokaticu iz Novog Sada Enike Veg koji se dogodio u novosadskom Osnovnom sudu i pozvalo nadležne organe da u što kraćem roku pronadju počinioca kako bi bio priveden pravdi.

Ministarstvo u saopštenju podseća da je formirana stalna radna grupa koja za cilj ima unapređenje položaja advokata i jačanje njihove krivično-pravne zaštite.

"Napadi na advokate predstavljaju napad i na vladavinu prava jedne države >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i sve institucije moraju preduzeti mere iz svoje nadležnosti, kako se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali", navodi se u saopštenju.

AKV osudila napad na advokaticu Enike Veg u novosadskom sudu

Advokatska komora Vojvodine (AKV) osudila je napad na advokaticu iz Novog Sada Enike Veg, za koji su naveli da se danas dogodio u zgradi novosadskih sudova.Kako je Beti rečeno u komori, napad se dogodio oko podneva u hodniku Osnovnog suda, kada joj je muškarac prišao i udario je pesnicom u glavu dok je čekala u redu, a od siline udarca ona je pala na pod.

"Najoštrije osuđujemo današnji fizički napad i povređivanje uvažene koleginice advokata Enike Veg. Tražimo od nadležnih organa da hitno preduzmu sve mere za otkrivanje počinioca i za pokretanje krivičnog postupka", piše u saopštenju AKV.

AKV je upozorila da je napad na advokata tokom vršenja službe krivično delo ometanja pravde, a u slučaju nanošenja teških povreda zaprećena kazna iznosi i do deset godina zatvora.

"Napad na advokata je napad na celo pravosuđe Srbije i takva krivična dela moraju po hitnom postupku biti sankcionisana", dodali su u AKV.

Advokatica Veg je prevežena u Urgentni centar, policija je obavila uviđaj i traga za napadačem.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.