Ministarstvo pravde objavilo 34 komentara na amandmane

Izvor: RTS, 13.Mar.2018, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo pravde objavilo 34 komentara na amandmane

Ministarstvu pravde je u predviđenom roku pristiglo ukupno 34 komentara koje su poslale organizacije civilnog društva, strukovna udruženja, državni organi, profesori, advokati, kao i građani.
Ministarstvo pravde objavilo je na svom sajtu sve komentare na Radni tekst izmena Ustava Srbije u oblasti pravosuđa, koji su mu dostavljeni tokom drugog kruga javne rasprave. 
Ministarstvu pravde je u predviđenom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << roku pristiglo ukupno 34 komentara koje su poslale organizacije civilnog društva, strukovna udruženja, državni organi, profesori, advokati, kao i građani, navodi se u saopštenju ministarstva.
Ukazano je da će nakon usaglašavanja Radnog teksta ustavnih amandmana biti sačinjen Nacrt amandmanana Ustav koji će biti prosleđen Venecijanskoj komisiji, bez čijeg pozitivnog mišljenja se neće ići u dalju proceduru usvajanja.
Drugi krug javne rasprave počeo 22. januara, kada je Ministarstvo pravde na svojoj internet prezentaciji objavilo Radni tekst izmena Ustava Srbije u oblasti pravosuđa i trajao je do 8. marta.
Tokom drugog kruga javne rasprave održana su četiri okrugla stola u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, na kojima su zainteresovani mogli da iznesu svoje stavove, kritike i sugestije. 
U isto vreme Ministarstvu pravde su dostavljana mišljenja, komentari i sugestije i pismenim putem.
Konsultacije o ustavnoj reformi pravosuđa počele su u maju prošle godine, kada su svi zainteresovani bili pozvani da Ministarstvu pravde dostave svoje pisane predloge izmena najvišeg pravnog akta države, a od septembra do kraja novembra tim povodom održano je više javnih debata.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.