Ministarstvo pravde: Novac po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja za 130 projekata

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jun.2020, 14:42

Ministarstvo pravde: Novac po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja za 130 projekata

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Srbije, Radomir Ilić, izjavio je danas da će ove godini sa 500 miliona dinara "sredstava iz oportuniteta" - po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, biti finansirano 130 projekata od javnog značaja.

Po "načelu oportuniteta" javni tužilac može da odloži krivično gonjenje nekog lica ako ono sanira štetu izazvanu izvršenjem nedela, plati novčani iznos u humanitarne svrhe, ili obavi društvenokorisni ili humanitarni rad.

Ilić >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je o tome govorio prilikom predstavljanja projekta koji je na prošlogodišem konkursu dobio ta sredstva, u Gerontološkom centru u Kruševcu.

Rekao je da se tu vidi koliko su "sredstva iz oportuniteta" veoma bitna.

Direktorka Gerontološkog centra Jelena Mijailović rekla je da je sa 2,7 miliona dinara "sredstava iz oportuniteta" 2019. godine finansirano opremanje sale za fizioterapiju.

Gradonačelnica Jasmina Palurović navela je da će ove godine sredstvima iz oportuniteta biti finansirano nekoliko projekata sa teritorije te opštine, u vrednosti četiri miliona dinara.

Ilić je najavio da će Ministarstvo pravde pokrenuti u Kruševcu izgradnju nove zgrade pravosudnih organa i izgradnju novog zatvora.

Nova zgrada pravosudnih organa, površine 9.000 kvadratnih metara, trebalo bi da bude završena 2022. godine.

Ministarstvo pravde je sprovelo ukupno pet konkursa na koima je za projekte od javnog značaja dato više od dve milijarde dinara.

Ove godine najviše je dato za projekte zdravstva - 236.891,692 dinara, prosvete - 162.775.139 dinara, socijalne zaštite - 41.395.651 dinara, kulture - 31.431.776 dinara, a za ostale projekte 27.505.742 dinara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Novac po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja za 130 projekata od javnog značaja

Izvor: Radio 021, 17.Jun.2020

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Srbije Radomir Ilić izjavio je da će ove godine sa 500 miliona dinara "sredstava iz oportuniteta", po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, biti finansirano 130 projekata od javnog značaja...Po "načelu oportuniteta", javni tužilac može da odloži krivično...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.