Ministarstvo potvrdilo: Blinken zvao Lavrova

Izvor: B92, 02.Apr.2023, 16:35

Ministarstvo potvrdilo: Blinken zvao Lavrova

Američki državni sekretar Entoni Blinken pozvao je ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, saopštilo je u nedelju rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo je saopštilo da su najviši diplomati razgovarali o pritvoru reportera Volstrit džornala Evana Gerškoviča, koji je uhapšen u Rusiji ranije ove nedelje pod optužbom za špijunažu.

Tokom telefonskog razgovora, Lavrov je rekao Blinkenu da je novinar VSJ pokušao da prikupi informacije klasifikovane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao državna tajna.

Ruski ministar spoljnih poslova je istakao potrebu da se poštuju odluke ruskih vlasti, dodajući da će o sudbini reportera odlučivati sud.

Podsetimo, dvojica diplomata imali su kratak razgovor prošlog meseca, nakon što je Blinken zatražio sastanak sa Lavrovom na marginama samita G20 u Nju Delhiju.

Tada su razgovarali o Ukrajini i strateškoj stabilnosti, fokusirajući se na Novi sporazum o smanjenju strateškog naoružanja (Novi START).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Blinken razgovarao sa Lavrovom, tražio hitno oslobađanje američkog novinara

Izvor: VOA, 02.Apr.2023

Američki državni sekretar Entoni Blinken zatražio je hitno oslobađanje novinara dnevnika Vol strit žurnal Evana Gerškoviča, kojeg je Rusija optužila za špijuniranje, tokom telefonskog razgovora sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom u nedelju, saopšteno je iz Stejt departmenta. "Sekretar...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.