Ministarstvo odbrane se oglasilo o nesreći: Kovačević nije učestvovao u vežbi

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 13:47

Ministarstvo odbrane se oglasilo o nesreći: "Kovačević nije učestvovao u vežbi"

Ministarstvo odbrane apelovalo je danas da se ne politizuje tragedija u kojoj je stariji vodnik prve klase Branislav Kovačević izgubio život.

Iz ministarstva dodaju, i da se prekine sa iznošenjem netačnih i neproverenih informacija.

U selu Drenovac kod Vranja u petak je došlo do udesa vojnog motornog vozila u kojem je Kovačević izgubio život, a trojica drugih pripadnika Vojske Srbije su povređena.

"Stariji vodnik Kovačević nije učestvovao u vežbi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 'Platinasti vuk', koja se održava na 50 kilometara udaljenosti od mesta gde se nesreća dogodila", ističe se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane napominje da u toj vežbi nije učestvovao nijedan vojnik koji je u saobraćajnoj nesreći povređen, kao ni vozilo u kojem su se Kovačević i vojnici u trenutku nesreće nalazili.

"Stariji vodnik Kovačević učestvovao je u borbenim dejstvima na Kosovu i Metohiji tokom 1998. i 1999. godine, u sastavu 549. motorizovane brigade, na dužnosti komandira voda, u 2. motorizovanom bataljonu u Đakovici. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece. Čestito i hrabro je služio svojoj otadžbini i svom narodu, uvek dajući primer kako treba da se obavlja ova sveta dužnost", dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane je navelo da ovim putem dodatno upoznaje javnost sa činjenicama u vezi sa tom nesrećom, "a kako bi se stalo na put politizaciji ove tragedije putem iznošenja netačnih informacija od strane neodgovornih pojedinaca".

Kako se precizira, Kovačević je navedenog dana bio angažovan na obavljanju redovnih zadataka obezbedjivanja administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

Zajedno sa svojom grupom kretao se motornim vozilom, kojim je upravljao, kroz Kopnenu zonu bezbednosti kada je oko 9:30 časova u selu Drenovac došlo do saobraćajne nesreće.

"Nažalost, stariji vodnik Kovačević, koji je upravljao vozilom, tom prilikom je izgubio život. Još tri pripadnika Vojske Srbije, koja su se u trenutku udesa nalazila u vozilu, pravovremeno su zbrinuta u zdravstvenoj ustanovi u Vranju, gde su im konstatovane telesne povrede koje nisu opasne po život", naglašava se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.