Ministarstvo odbrane: Uspešna provera snaga za traganje i spasavanje

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Sep.2017, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo odbrane: Uspešna provera snaga za traganje i spasavanje

Pripadnici ministarstava odbrane i zdravlja i Direktorat Civilnog Vazduhoplovstva uspešno su danas izveli vežbu traganja i spasavanja "SAREX 39-17" čiji je cilj testiranje sadejstva civilnih i vojnih snaga u reagovanju na udes civilnog vazduhoplova na teritoriji Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Učestvovali su Spasilačko koordinacioni centar Direktorata na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i 98. vazduhoplovna brigada, 714. eskadrila iz Kraljeva, 119. eskadrila iz Niša >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kao i Klinički centar Niš.

Prema scenariju vežbe vazduhoplov koji je doživeo udes u reonu Sjenice emitovao je signal za slučaj opasnosti, a potom su u skaldu sa zaduženjima reagovali ostali učesnici vežbe.

"Vežba je u potpunosti uspela, a ostvarena vremena, postupci i praktično izvođenje svih scenarija podrobno će biti analizirani iz ugla rukovodilaca vežbe i učesnika", navodi se u saopštenju.

Cilj Direktorata Civilnog Vazduhoplovstva je da kroz vežbe proveri, edukuje i unapredi sve civilne i vojne strukture deklarisane za traganje i spasavanje u civilnom vazduhoplovstvu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.