Ministarstvo krši zakon jer krije ugovor o Železari

Izvor: Radio 021, 14.Sep.2015, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo krši zakon jer krije ugovor o Železari

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić očekuje da ombudsman Saša Jankovića pokrene postupak i preduzimanje mera zbog, kako je naveo, višestrukog kršenja zakona od Ministarstva privrede, koje odbija da Transparentnosti Srbija dostavi Ugovor o upravljanju Železarom Smederevo.

Reč je o kopiji Ugovora o pružanju usluga upravljanja i savetovanja, koji je država 21. marta potpisala sa Železarom, HPK Menadžmentom i holandskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << HPK Inženjeringom, a koji je po nalogu Šabića od 29. juna, resorno ministarstvo trebalo da dostavi Transprentnost Srbija, uz prethodnu zaštitu podataka o ličnosti.

"Uprkos činjenici da su rešenja Poverenika po Zakonu konačna, obavezujuća i izvršna, Ministarstvo nije postupilo po tom nalogu, niti je to učinilo nakon izrečene dve novčane kazne u ukupnom iznosu od 200.000 dinara", piše u Šabićevom pismu Jankoviću.

U pismu dostavljenom i medijima, Šabić navodi da Minitarstvo privrede nije postupilo po rešenju ni nakon što je 31. avgusta od Vlada Srbije zatražio da, u skladu sa svojom obavezom iz Zakona, obezbedi izvršenje rešenja Poverenika.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.