Ministarstvo i zaštitnik građana: Prilagoditi propise o lečenju u inostranstvu

Izvor: Blic, 23.Apr.2013, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo i zaštitnik građana: Prilagoditi propise o lečenju u inostranstvu

Predstavnici Ministarstva zdravlja Srbije i Kancelarije Zaštitnika građana ocenili su danas da treba prilagoditi propise o slanju osiguranika, a posebno dece, na lečenje u inostranstvu.

Kako je saopštilo Ministarstvo, potrebno je pomoći najhitnijim slučajevima u skladu s finansijskim mogućnostima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, i društva u celini. "Pravnim aktima će se uređivati i pitanje ustanova u koje će se pacijenti upućivati i to na osnovu zaključivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ugovora sa inostranim zdravstvenim ustanovama radi obezbeđivanja neophodne zdravstvene zaštite pod povoljnijim uslovima", piše u saopštenju.

Na sastanku su bili ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović, direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Momčilo Babić, predsednik Odbora Skupštine Srbije za zdravstvo Dušan Milisavljević i direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić.

Najavljeno je da će Ministarstvo zdravlja Srbije preduzeti mere za unapređenje rada zdravstvenih ustanova u oblasti transplantacije organa i razviti međunarodnu saradnju.

U Srbiji je nedavno bilo nekoliko akcija radi prikupljanja novca za lečenje dece i drugih u bolnicama u inostranstvu u slučajevima kada domaće zdravstvo nije moglo da im pomogne.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.