Ministarstvo državne uprave demantuje Ugljanina

Izvor: RTS, 03.Nov.2017, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo državne uprave demantuje Ugljanina

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave demantovalo je da je na sastanku resornog ministra Branka Ružića sa predsednikom BNV Sulejmanom Ugljaninom pre nekoliko dana bilo reči o političkim pitanjima.
"Apsolutno demantujemo tvrdnje da je na sastanku ministra Branka Ružića i Sulejmana Ugljanina bilo reči o navedenim političkim pitanjima koja se odnose na autonomiju Sandžaka ili bilo čega drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što bi moglo da čak ukaže na tendenciju narušavanja ustavnog poretka Republike Srbije", saopštilo je Ministarstvo.

Kako navode, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave se u okviru svojih nadležnosti može baviti isključivo unapređenjem položaja i prava pripadnika nacionalnih manjina kroz zakonska rešenja i aktivnosti predviđenim u Akcionom planu za poglavlje 23 i to u oblasti obrazovanja, kulture, medija i očuvanja tradicije.
"Upravo je ovo i ministar Ružić izneo Sulejmanu Ugljaninu na sastanku", saopštilo je Ministarstvo.
Omerović: Poruke Ugljanina neprihvatljive, zloupotrebio BNV
Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović ocenio je da su poruke koje je poslao Sulejman Ugljanin neprihvatljive i da su klasična zloupotreba Bošnjačkog nacionalnog veća.
"Ovo je klasična zloupotreba Bošnjačkog nacionalnog veća. Poruke koje je poslao Ugljanin su neprihvatljive i nemaju nikakve veze sa stvarnom ulogom Saveta", saopštio je Omerović.
Naglasio je da Ugljaninove poruke neće imati nikakvog efekta, jer će Bošnjaci to prepoznati.
"Nadležnost nacionalnih saveta je jasno definisana zakonom. Svima je jasno da u oblastima kojima se bavi Savet mora da se radi na poštovanju i unapređenju prava Bošnjaka, naročito kada je u pitanju zastupljenost u policiji, pravosuđu, zdravstvu i obrazovanju", zaključio je Omerović.
Predsednik BNV Sulejman Ugljanin zatražio od nadležnih državnih organa da raspišu izbore za teritorijalnu autonomiju Sandžaka, kao i "povlačenje srpske policije, vojske i tajnih službi, kao i srpskih pravosudnih organa" iz te oblasti.
O tim zahtevima obavestio je, pisanim i usmenim putem, kaže, predsednicu Vlade i nadležnog ministra.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ministarstvo državne uprave demantuje Sulejmana Ugljanina

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Nov.2017

Nije bilo reči o političkim pitanjima..Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu demantovalo je večeras da je na sastanku resornog ministra Branka Ružića sa predsednikom BNV Sulejmanom Ugljaninom pre nekoliko dana bilo reči o političkim pitanjima...- Apsolutno demantujemo tvrdnje da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.