Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Mar.2020, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo državne uprave će podžati 74 projekta lokalnih samouprava

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave podržaće iz Budžetskog fonda za program za lokalne samouprave 74 projekta koji se odnose na izgradnju infrastrukture, uvođenje e-uprave ili organizaciju kulturnih, turističkih i sportskih manifestacija na lokalu, kao i za prevenciju elementarnih nepogoda, saopšteno je danas iz Ministarstva.

Kako se navodi u saopštenju, doneta je i odluka o dodeli godišnjih nagrada za najbolju opštinsku/gradsku upravu u 2019. opštinama Medveđa, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i Bečej i gradovima Užice i Požarevac.

Za izgradnju, sanaciju, dogradnju i rekonstrukciju komunalne infrastrukture, školskih, predškolskih, kulturnih i sportskih objekata, kao i zgrada lokalnih institucija, zatim uređenje parkova, pijaca, trgova, biće podržan 31 projekat sa ukupno 364 miliona dinara.

Sa 52 miliona dinara biće podržano 12 projekata za nabavku i primenu savremenih informacionih tehnologija koji će omogućiti uvođenje e-Uprave i bolje pružanje usluga građanima i privredi.

Sa 46.8 miliona dinara biće podržano 18 lokalnih samouprava u organizaciji kulturnih, sportskih i turističkih manifestacija.

Za projekte koji doprinose preventivnoj zaštiti objekata i imovine lokalnih samouprava i građana od nepogoda sredstva će dobiti 13 gradova i opština u ukupnom iznosu od gotovo 47 miliona dinara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.