Ministarstvo: Tvrdenje advokata proizvoljne i neosnovane

Izvor: Press, 30.Dec.2014, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Tvrdenje advokata proizvoljne i neosnovane

Tvrdnje predstavnika Advokatskih komora Srbije da se uredba koja bliže uređuje paušalno oporezivanje odnosi samo na one advokate koji su podneli žalbu su neosnovane i date proizvoljno, saopštilo je večeras Ministarstvo finansija.
"Vlada je 11. decembra 2014. donela Uredbu o izmenama i dopunama Uredbe o bližim uslovima, kriterijumima i elementima za paušalno oporezivanje obveznika poreza na prihode >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << od samostalne delatnosti sa primenom od sledećeg dana. Tu je propisano da se preduzetnicima kojima je povećana polazna osnovica za utvrđivanje visine paušalnog prihoda u prvoj godini primene povećane polazne osnovice, paušalni prihod u odnosu na paušalni prihod za prethodnu godinu, može uvećati najviše do 10 odsto", navedeno je u saopštenju koje su potpisali ministar finansija DušanVujović i direktor Poreske uprave Marko Marinković.

Takođe, 19. decembra, vlada je donela Zaključak kojim je propisano da Ministarstvo finansija - Poreska uprava, donese, odnosno izmeni doneta poreska rešenja poreskim obveznicima - preduzetnicima koji porez na prihode od samostalne delatnosti plaćaju na paušalno utvrđeni prihod, primenjujući Uredbu, počev od utvrđivanja poreske obaveze za 2014, piše u saopštenju.



S tim u vezi, dodaje se, Poreska uprava nije izdala obavezujuće Uputstvo na osnovu kojeg bi nadležne organizacione jedinice Poreske uprave postupale samo u odnosu na poreske obveznike koji su izjavili žalbu na rešenje o utvrđenoj obavezi jer za to i ne postoji zakonski osnov.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.