Ministarstvo: Tim za Beograd još nepoznat

Izvor: Press, 12.Nov.2013, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Tim za Beograd još nepoznat

Prema rečima državnog sekretara u tom ministarstvu Dragana Stevanovića stranke još nisu dostavile predloge za kandidate koji će činiti veće.

"Onog trenutka kada stranke ubudu imale spremne kandidate Ministarstvo će sprovesti procedure koje zakon predviđa, odnosno predložiti Vladi Srbije raspuštanje Skupštine Grada i imenovanje privremenog organa", rekao je Stevanović Tanjugu.

Osim Ministarstva, ni stranke ne iznose imena svojih kandidata, iako se njima >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << već duže licitira u medijima.

Odbornik Socijalističke partije Srbije u gradskoj skupštini Nikola Nikodijević, koji u pojedinim medijima slovi kao jedan od kandidata za privremeno veće, nije želeo to ni da potvrdi niti da demantuje.

"Ne mogu da potvrdim pisanje medija. Mnogo imena je u opticaju prethodnih dana i kakav će konačni sastav biti ja ne znam u ovom trenutku. U stranci razgovaramo o kandidatima za privremeno veće, ali još ništa zvanično nije poznato", rekao je Nikodijević Tanjugu.

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da je ta stranka potrebna Beogradu i da od Vlade Srbije očekuje da pri formiranju gradskog veća povede računa "da je ta stranka prokrčila put kojim se Srbija u političkom smislu kreće".

On je novinarima u Skupštini Srbije izjavio da će LDP predložiti svoje kandidate onda kada se Vlada Srbije izjasni i od te stranke zatraži ime kandidata za privremeno veće.

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović izjavio je danas da tu stranku još niko nije zvao da učestvuje u privremenom veću Beograda.

"Čini mi se da će sastav gradske skupštine biti ignorisan i da neće biti poštovana ni senka pariteta u gradskom parlamentu", rekao je Stefanović novinarima u Skupštini Srbije.

Današnje Novosti prenose da je najuži spisak za sastav privremene gradske vlade već sačinjen, te da su kandidati Siniša Mali, Goran Vesić i Milan Božić sa liste naprednjaka, Nikola Nikodijević u ime socijalista i Aleksandar Krstić, kao kandidat LDP-a, stranke koja je definitivno pozvana da učestvuje u privremenoj vlasti u prestonici. 

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je ranije da se u narednim danima očekuje politički dogovor o vlasti u Beogradu, a da bi privremene mere mogle biti uvedene do kraja nedelje.

Za Novosti je to potvrdio i ministar Igor Mirović, izjavivši da će ceo posao u vezi s privremenim većem biti završen najranije do kraja ove sedmice, što podrazumeva politički dogovor u narednih nekoliko dana, a onda i formalno uvođenje privremenih mera, što treba da obavi Vlada Srbije.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.