Ministarstvo: Ignjatović je skroz čist

Izvor: Kurir, 12.Jun.2013, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Ignjatović je skroz čist

Ignjatović nije mogao „sam sebi da dodeli sredstva“, pošto su u radu komisije učestvovala još dva člana, navelo je Ministarstvo kulture

Ne mogu da isprave propuste!

Na optužbe koje je Mirko Demić, direktor kragujevačke biblioteke „Vuk Karadžić“, izneo u Kuriru na račun svog kolege pisca Srboljuba Ignjatovića da je kao član komisije dodelio novčana sredstva časopisu Savremenik plus, koji uređuje, i za još dva projekta u kojima učestvuje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << oglasilo se Ministarstvo kulture:

- Srboljub Ignjatović, kao član Komisije za književne manifestacije i nagrade i izdavačku delatnost - periodične publikacije iz oblasti umetnosti i kulture - nije učestvovao u razmatranju projekta Savremenik plus, o čemu svedoči izvod iz zapisnika komisije. Osim toga, Ignjatović nije mogao „sam sebi da dodeli sredstva“, pošto su u radu komisije učestvovala još dva člana, a u skladu s Poslovnikom o radu komisije, odluke se donose većinom glasova od ukupnog broja članova komisije.

Druga dva člana komisije (Tiodor Rosić i Zoran Nenezić) jednoglasno su podržali projekat Savremenik plus, i to na osnovu kvaliteta ponuđenog projekta. Na isti način donete su odluke o izboru ostalih projekata koji će se sufinansirati iz budžeta Srbije.

(LJ. R.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.