Ministarstvo: Beograd je prekršio zakon koji štiti privredu

Izvor: Press, 06.Jun.2013, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Beograd je prekršio zakon koji štiti privredu

"Grad Beograd može sam da vidi koje su to ustanove koje su u docnji i kada obaveze budu izmirene, sredstva će im biti puštena", rekao je Miljković u pisanoj izjavi.
On je naveo da su trenutno prema podacima Ministarstva finansija i privrede obustavljena transferna sredstva za nešto više od 50 jedinica lokalne samouprave i da će tako biti dok ne izmire svoje obaveze prema privredi.
Miljković je rekao i da je Zakon o rokovima plaćanja donet zbog privrede koja ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << može da čeka na naplatu isporučene robe ili usluge.
"Mislim da je zakon dobar, jer povećava likvidnost privrede pre svega. Mi pratimo stanje od 15. maja i verujte mi Zakon daje rezultate", rekao je Miljković.
Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da na račun Grada Republika danas nije uplatila 100 miliona dinara, zbog navodnog duga devet gradskih ustanova od nekoliko desetina hiljada dinara.
Đilas je na vanrednoj konferenciji za novinare u Skupštini grada naveo da danas u gradski budžet nisu prebačena sredstva koja pripadaju Beogradu od poreza na plate, kao i da je osam od devet tih ustanova uplatilo svoja zaduženja.


Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.