Ministarka zdravlja otkrila koga smatra krivim za trovanje dece u Beogradu

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 23:57

Ministarka zdravlja otkrila koga smatra krivim za trovanje dece u Beogradu

Beograd -- Pre četiri dana, ukupno 33 dece dovezeno iz beogradskog noćnog kluba na VMA zbog trovanja alkoholom.

Njih 12 je bilo u najtežem stanju alkoholisanosti. Među njima je bilo mlađih od 15 godina, i to sa čak do 2,8 promila alkohola u krvi.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić rekla je za Blic TV da to, prema njenim saznanjima, nisu deca koja su se drogirala.

"Kako je meni rekao načelnik VMA, 28-oro njih se obratilo, samo dvoje je bilo odraslih, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svi ostali su bili maloletnici. 12-oro je zadržano na lečenju, što znači da su imali teško trovanje etanolom. Znači, nije bilo tu nikakvih drugih psihoaktivnih supstancija, to nisu deca koja su se drogirala. Postojala je priča da im neko uvalio špiritus, izgleda da je ustvari neko medicinski alkohol sipao u tu flašu", objasnila je ministarka Grujičić.

Istakla je i da smatra odgovornim za ovaj događaj organizatora koji je morao, u krajnjem slučaju, na ulazu kluba da proveri lične karte gostiju.

"Lično smatram odgovornim organizatora, koji je morao, u krajnjem slučaju, morao na ulazu kluba da proveri lične karte. Da li se to radi, koliko se to poštuje, kako kontrolu napraviti, to je sad nešto što prelazi Ministarstvo zdravlja. Mislim da taj organizator treba da završi u zatvoru, a taj klub da se zatvori. Mozak naše dece je najveće blago naše zemlje, ne treba da dovode sebe u ovakve situacije. Oni su otišli u Toksikološki centar CMA, gde se i bojni otrovi leče. Znate, nisu oni otišli samo onako, nego su došli tamo gde se leče teške intoksikacije", kaže ministarka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.