Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jan.2016, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka poljoprirede sa ruskom delegacijom

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da tržište Rusije računa na poljoprivredne i prehrambene proizvode iz Srbije, koji su prepoznatljivi po kvalitetu i podneblju sa koga dolaze.

Ona je tokom sastanka sa zamenikom ministra poljoprivrede Ruske Federacije Sergejem Levinom i rukovodiocem Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije Sergejem Aleksejevičem Dankvertom rekla da je obim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << razmene poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u stalnom rastu.

Prema njenim rečima, do danas je izvoz tih proizvoda iz Srbije porastao za više od 15 puta.

U saopštenju je navedeno da su na sastanku iskazane jasne namere da dve zemlje još više prodube saradnju u oblasti poljoprivrede i to ne samo kroz dalje jačanje trgovine poljoprivrednim i prehrambenim ; proizvodima, već i kroz konkretne investicije u agro-industrijski sektor Srbije.

Zamenik ministra poljoprivrede Ruske Federacije Sergej Levin je takođe, saradnju sa Srbijom ocenio kao uspešnu i dodao da će izneti planovi za poboljšanje još više uvećati obim razmene.

Rukovodilac Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije Sergej Dankvert je potvrdio da je tržište Ruske federacije zadovoljno proizvodima iz Srbije koji i zvanično zadovoljavaju kvalitet po njihovim merilima.

On je dodao da će saradnjom stručnjaka sa obe strane biti poboljšana i ubrzana procedura izvoza, odnosno uvoza svinjskog mesa u Rusiju i da će se razmena znatno poboljšati u odnosu na prethodne godine.

Tokom bilateralnog sastanka razgovaralo se i o utiscima Ruske delegacije prilikom posete srpskim kompanijama iz oblasti mesne i mlečne industrije koji svoje proizvode izvoze u Rusiju, a koje su ranije danas obišli predstavnici ruskog Ministarstva poljoprivrede.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Rusi zainteresovani za uvoz mesa iz Srbije

Izvor: RTS, 12.Jan.2016, 00:08

Rusko tržište računa na srpske poljoprivredne i prehrambene proizvode, a Srbija namerava da postane što konkurentnija - to su poruke posle sastanka ministarke poljoprivrede sa delegacijom ruskog ministarstva poljoprivrede. Dve zemlje, kako je rečeno, nameravaju da prodube saradnju u oblasti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.