Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2021, 11:05

Ministarka Vujović: Rebalansom budžeta dobijamo još četiri milijarde dinara za ulaganja u ekologiju

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je danas da je predloženim izmenama Zakona o budžetu za 2021. godinu, budžet resora koji vodi uvećan za četiri milijarde dinara, što je najbolji dokaz da je ekologija za Vladu Srbije prioritet i da će ovu godinu obeležiti najveća ulaganja do sada u ovu oblast.

Nakon sednice Vlade, Predlog izmena i dopuna Zakona o budžetu za 2021, upućen je u skupštinsku proceduru. Ako poslanici usvoje ovaj akt, Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zaštite životne sredine raspolagaće sa 12,3 milijarde dinara za ovu godinu.

" Sa uvećanim budžetom imaćemo još više sredstava na raspolaganju iz kojih ćemo rešavati ekološke probleme u Srbiji. Ono što je sigurno, jeste da će država nastaviti da finansira projekte kojima je cilj smanjenje aerozagađenja, što smo već radili u prvim mesecima po preuzimanju resora. Još jednom pozivam lokalne samouprave da prate naše konkurse i iskoriste podršku koju ćemo im dati. Takođe, iz ovih sredstava, pomagaćemo gradovima i opštinama da saniraju divlje deponije na svojim teritorijama. Već smo sproveli javni poziv kojim smo ih pozvali da mapiraju sve lokacije na kojima se nedozvoljeno odlaže otpad" rekla je Vujović.

Ministarka je rekla da je budžet uvećan kako bi, pored ostalog, bila dostupna sredstva za pokretanje kapitalnih projekata, kao što je izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u 28 lokalnih samouprava, ali i za kompletnu zamenu kotlova u gradskoj toplani u Kragujevcu, jer je ona trenutno jedan od većih zagađivača u tom gradu. Prema njenim rečima, cilj resornog ministarstva je da što brže i efikasnije rešava istorijske probleme u ovoj oblasti.

" Ekologija je naš prioritet i nastavićemo da sprovodimo sve projekte i aktivnosti kojima je cilj da unapredimo stanje životne sredine. Povećanje budžeta, najbolji je dokaz koliko smo ozbiljni u toj nameri. Rezultati ne mogu doći preko noći, ali građani su se već uverili u to šta smo uradili, a do kraja godine pokazaćemo još dobrih rezultata" rekla je Vujović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.