Ministar prosvete u Staroj Pazovi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2009, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar prosvete u Staroj Pazovi

STARA PAZOVA - Cilj Ministarstva prosvete je otvaranje novih škola u Srbiji i obrazovanje prilagođeno deci, izjavio je danas resorni ministar Žarko Obradović nakon obilaska novootvorene škole "Simeon Aranicki" u Staroj Pazovi.

Ta škola jedna je od devet novootvorenih u Srbiji, koje su počele da rade od 1. septembra, a izgrađene su u okviru projekta "Poboljšanje stanja škola", koji je Evropska investiciona banka finansirala sa 25 miliona evra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Nećemo na ovome stati, učinićemo da se otvori još jedan broj novih škola u Srbiji, opremićemo osnovne i srednje škole, otvorićemo sportske sale i prosveti i obrazovanju dati mesto koje zaslužuje", kazao je Obradović.

On je poručio da će odrasli rešavati probleme u obrazovanju, a da deca samo treba da uče.

"Treba da rešimo problem velikog broja nepismenih i nedovoljno obrazovanih i napravimo sistem obrazovanja koji će deci kad završe školu ili fakultet omogućiti da primene stečena znanja", rekao je ministar.

On je dodao da je Stara Pazova danas centar obrazovanja u Srbiji i naveo da pored novootvorene osnovne škole u obližnjem selu Golubinci postoji i najstarija škola u Srbiji u kojoj đaci uče već 250 godina.

Zahvalnost svima koji su pomogli izgradnju škole "Simeon Aranicki" izrazili su direktorka Slađana Bursać i predsednik opštine Stara Pazova Goran Jović.

Škola je izgrađena prema evropskim standardima, može da primi 500 učenika, a nastavu trenutno pohađa 370 dece.

U školskoj zgradi površine 3.270 kvadratnih metara, pored fiskulturne sale, postoji osam učionica i šest kabineta, među kojima je i kabinet posebno opremljen za učenje stranih jezika.

Pored škole u Staroj Pazovi od 1. septembra otvorene su i nove osnovne škole u Smederevu, Veterniku, Zemunu, Subotici i Nišu, a nove zgrade dobile su i srednje medicinske škole u Vranju, Novom Pazaru i Kraljevu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.