Ministar odbrane Austrije u oktobru u Srbiji

Izvor: RTS, 14.Sep.2016, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar odbrane Austrije u oktobru u Srbiji

Zoran Đorđević, ministar odbrane Srbije, rekao je da bi ministar odbrane Austrije Hans Peter Doskocil trebalo narednog meseca da boravi u zvaničnoj poseti Srbiji. Tokom posete biće potpisan Memorandum o razumevanju, što će predstavljati impuls za nastavak uspešne vojno-vojne saradnje izmeću dve zemlje, dodao je Đorđević.
Na sastanku sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Austrije generalom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Otmarom Komendom, s kojim je razgovarao o saradnji u oblasti odbrane dve zemlje, Zoran Đorđević je rekao da je ponosan na stabilne političke odnose Srbije i Austrije "kao neutralnih država, koje karakterišu intenzivni susreti na visokom nivou".

U saopštenju Ministarstva odbrane Đorđević je rekao da to ministarstvo neprestano radi na kvalitativnom razvoju odnosa u oblasti odbrane sa svim državama težeći, pre svega, miru i bezbednosti u regionu.
Dodao je da Srbija izuzetno ceni zalaganje Austrije za što brže napredovanje naše zemlje ka evropskim integracijama.
Na sastanku je bilo reči o prioritetima Ministarstva odbrane u okviru saradnje sa Evropskom unijom, i aktivnostima Vojske na zaštiti državne granice prema Bugarskoj i Makedoniji.
Đorđević je obavestio generala Komendu da je prihvatio poziv ministra odbrane Austrije za učestvovanje na drugom ministarskom sastanku proširenog formata Centralnoevropske odbrambene saradnje, koji se održava 7. novembra u Beču.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.