Ministar kaže da jedemo zdrave mandarine

Izvor: Mondo, 13.Feb.2019, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar kaže da jedemo zdrave mandarine

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da se voće i povrće koje se uvozi u Srbiju kontroliše kontinuirano i da na našem tržištu nema mandarina sa povećanom količinom pesticida, otkrivenih u Srpskoj.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Ilustracija

Komentarišući to što je iz Srpske vraćena jedna količina mandarina koje su stigle iz Turske zbog veće koncentracije pesticida od dozvoljene, on je rekao da "takvih situacija kod nas nije bilo".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
RS: Zabranjen uvoz mandarina zbog pesticida

"Nemamo takve mandarine, da je bilo, stavljene bi van upotrebe", rekao je ministar i dodao da je nedavno vraćeno nekoliko pošiljki sa graničnih prelaza.

Na graničnom prelazu Batrovci uhapšeno je nekoliko ljudi koji pokušali da uvezu natruli krompir.

"Oduzeli smo im fitosertifikat na Horgošu i neko se napravio pametan pa je hteo da ode i pređe na Batrovcima. Ne znaju da imamo jedinstven informacioni sistem", pojasnio je ministar.

Buđavi krompir zaustavljen na granici, vozač uhapšen

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.