Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jul.2020, 14:22

Ministar informisanja Srbije smatra da nije uvredio novinara Sejdinovića

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević je povodom svoje polemike s novinarom "Vremena" Nedimom Sjedinovićem, odbacio ocenu da je bila uvreda što je novinaru poručio da se "vrati u svoje prirodno stanište".

On je u intervjuu za novi broj "Nedeljnika" rekao da, "ako ja za sebe mislim da sam pripadnik faune i ako mislim da imam svoje stanište, ili habitat, onda je logično da i druge ljude uključim u taj ironičan pogled na svet. To je stvar polemičnih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tonova".

"Ako je moje prirodno stanište grad Beograd, onda je njegovo - tamo gde živi i gde se bavi temama kojima se inače bavi. Prema tome, prirodno stanište je ono stanište u kome mi živimo i radimo. Tu nije bio nikakav element uvrede", ocenio je Vukosavljević i dodao da veruje da ministri kulture svuda u svetu "ponekad oštro polemišu s raznim ljudima o različitim temama".

Govoreći o reakcijama na napade novinara tokom demonstracija koje su u toku u Srbiji, Vukosavljević je naveo da ne vidi smisao "da se neprestano pozivaju ljudi da se uzdržavaju od nasilja prema novinarima" jer "takvo ponašanje je zakonom zabranjeno".

"Ono je zabranjeno i moralom, dobrim običajima i drugim nizom pisanih i nepisanih kanonskih i nekanonskih odredbi. Jednostavno, zvuči mi isprazno da stalno pozivam ljude na uzdržanost kada je reč o nasilju, ne samo prema novinarima već i prema policiji, demonstrantima, bilo kome", izjavio je on.

"Svakako da novinari imaju pravo na neometan rad i slobodan pristup događaju bez rizika da budu fizički ili na bilo koji drugi način napadnuti", kazao je Vukosavljević.

On je osudio "svaki takav incident" i dodao da se njegovo ministarstvo povoddom napada na novinare oglasilo saopštenjem državnog sekretara za informisanje Aleksandra Gajovića.

Vukosavljević je izjavio da je za vreme svog ministarskog mandata reagovao na "svega nekoliko izuzetno oštrih i uvredljivih navoda" novinara, a da je ostale prećutao.

Naveo je da je imao, kako je ocenio, oštru polemiku s direktorom Televizije Pink, Željkom Mitrovićem, i sudske postupke protiv nekih novinara koji su iznosili neistine o radu Ministarstva.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.