Ministar grmi: Ovo znači rat

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 14:13

Ministar "grmi": Ovo znači rat

Izrelski ministar nacionalne bezbednosti Itamar Ben Gvir izjavio da raketni napad na bazu štaba severne komande u gradu Safed na severu zemlje znači rat.

"Ovo nije povremeni upad, to je rat. Vreme je da ostavimo iza sebe 'koncepciju i na severu takođe", napisao je Ben Gvir na društvenoj mreži Iks.

On je, kako prenosi "Tajms of Izrael" pozivajući se na kanal 12, zahtevao hitan sastanak sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom kako bi razgovarali o eskalaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nasilja na severu te zemlje.

Poziv na oštar odgovor Izraela na napad na Safed uputio je i izraelski opozicioni političar Avigdor Liberman.

"Crvena linija se pretvorila u belu zastavu. Ratni kabinet je popustio Hezbolahu i izgubio sever", napisao je Liberman na društvenoj mreži Iks.

Bivši izraelski savetnik za nacionalnu bezbednost Jakov Amidror rekao je da je severni Izrael uhvaćen u nečemu što se čini da je kontrolisana igra odmeravanja snaga sa Hezbolahom, grupom koju podržava Iran.

"Rat sa Hezbolahom je vatreni razgovor, u kojem svaka strana kaže drugoj – pažljivo, prešli ste granicu", rekao je Amidror za izraelski javni servis "Kan".

U raketnom napadu koji je danas izveden iz pravca Libana na sever Izraela, i za koji se sumnja da su ga izveli militanti Hezbolaha, poginula je jedna osoba, a osam ljudi je ranjeno, saopštila je ranije danas izraelska Zdravstvena služba Magen David Adom (MDA).

Izraelska vojska navela je da je uzvratila na napad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.